Matkailua, joogaa, mansikoita, enkeleitä, luomua. Hetkiä, ajatuksia ja elämää.

keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Päätös




Eilen olisi ollut mun koulutuksen päätöspäivä. Mutta kävikin niin, että maaseutumatkailuyrittäjän ammattitutkinto jäi nyt ihan suorittamatta. Jo joskus joulun alla tein päätöksen etten vaan jaksa kaikkea tätä yhtä aikaa. Pitää huolehtia lapsista, hoitaa kotia, harrastaa, pitää parisuhdekin kutakuinkin kasassa, niin missähän välissä sitä vielä opiskella ehtisi.. Olisi pitänyt tehdä nippu etätehtäviä, kolme näyttöä, joista yksi olisi ollut se liiketoimintasuunnitelma, olisi pitänyt hommata harjoittelupaikka, ja koska arkisin en olisi voinut harjoittelussa käydä, niin viikonloppuisin sitten. Joo, ei kiitos. Oli koulun kanssa puhetta että jättäisin tutkinnon tekemättä, mutta kävisin valmistelevan koulutuksen loppuun, jolloin saisin edes jonkun paperin että olen koulutuksessa ollut. Niin ajattelinkin tehdä, mutta käytännössä sekin on käynyt ihan mahdottomaksi toteuttaa, aina on ollut joku tärkeämpi pakollinen meno just silloin kun olisi ollut koulupäivä. Joten eilinen päättäjäispäiväkin meni ihan muissa kuvioissa.

Tulipa huomattua että opiskelu tälleen vanhemmalla iällä on oikeesti rankkaa. Ja sekin että mulle sopii kyllä huomattavasti paremmin semmonen pänttäystyylinen opiskelu kuin tämä näyttötutkintomalli.. Ja vielä kun just edellisvuonna kävin sen marjatilayrittäjäkoulutuksen (ihan kunnialla loppuun asti!), niin jotenkin tuntui että tämä tuli ihan liian pian sen jälkeen. Eikä koulutuksen sisältökään oikein vastannut sitä minkälainen mielikuva mulla etukäteen siitä oli, ehkä se johtui siitä kun se järjestettiin yhdessä seikkailuohjaajakoulutuksen kanssa. Ehken enää ole niin seikkailullinen tai jotain. Mutta kyllä sieltä silti jotain käteen jäi. Ja eihän sitä koskaan tiedä jos joskus..

maanantai 28. huhtikuuta 2014

Kuvia viikonlopulta







Joku levottomuus jyllää nyt täällä. Viikonloppu mennä hurahti huis vaan, eikä tähän uuteen viikkoon oikein saa otetta. Tarvitsisin nyt alkuun ainakin kokin ja siivoojan, lastenhoitajakaan ei olisi pahitteeksi. Ehkä se on tuo runsas ulkoilu joka väsyttää ja vie kaiken sen ajan minkä voisi käyttää nurkkien nyppimiseen tai muuhun näennäisesti tärkeään. Ehkä joku päivä sataa, sitten vietän sisäpäivän. Tai lepään vaan.

torstai 24. huhtikuuta 2014

Yllätysvapaa



Yllättävä vapaapäivä, ja mieli tekis pihalle. Käväisin kameran kanssa haistelemassa ilmaa, oli vielä vähän viileää, jospa iltapäivällä lämpenee. Tai hetihän se lämpenee kun alkaa huhkimaan, pitäis vaan keksiä mitä sitä huhkisi. Karvakamut tarkenee turkkeineen, pitäisikin käyttää tuo yks turrukka taas keritsijällä..

keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Arjen haasteita


Nyt kun tämä arkihaaste pörrää joka puolella, ajattelin minäkin kertoa pienen tarinan eräästä meidän arkisesta päivästä (kuvat eivät liity tapaukseen):


Aamulla Mies lähti viemään yhtä lasta päiväksi Iisalmeen. Samalla reissulla oli tarkoitus käydä ostamassa kolmanteen autoon uusi termostaatti, jotta se saataisiin ajokuntoon. Onneksi muistivat lähteä sillä autolla jossa ei ole lastenistuinta.


Mulle jäi siis lapsenhoitovuoro ja poikien kuljettaminen kouluun. Kiireinen aamu vilahti vähän liian nopeasti, ja itseltä plus siltä lapselta jäi aamupala väliin, ehtiihän sen syödä puolen tunnin kuluttuakin. Kunnes kaksi minuuttia ennen lähtöä muistin, että mullahan on sovittu meno puoli ysiltä, joten pitikin tarjoilla lapselle aamupala (banaani ja puoli lasia maitoa) ennen lähtöä, ja tietysti ottaa lapsi tapaamiseen mukaan.


Vaille yhdeksän saan puhelun. Mies sieltä soittelee että autosta on jarrut jumissa, voisinko tuoda puristimen, rengasraudan, hylsyavaimia ym. työkaluja, hän sijaitsee muutaman kilometrin päässä Iisalmesta. Ei kait se auta, tapaamisen jälkeen auton nokka ensin kotia kohti, työkalut kyytiin, ja tähän väliin alkaa tietysti haista kakka, joten pesut ja vaipanvaihdot vielä ennenkuin päästiin matkaan. Ja tajusin jopa ottaa mukaan pussillisen karjalanpiirakoita ja mehupurkin, pisteet siitä.


Mies ja auto tavoitettiin puolen tunnin ajomatkan päästä. Pika-"aamupalan" jälkeen seurasi jarrujen pikakorjausoperaatio hyisessä tuulessa, onneksi lapsi nukkui autossa sen aikaa. Lopulta päästiin liikkeelle, kotiin ajettiin kahdella autolla peräkanaa, kunnes meidän väliin kiilasi yks bemari. Kotona päästiin syömään(!) lounasta, jonka jälkeen olikin jo aika kuljettaa yksi lapsi sovittuun tapaamiseen Siilinjärvelle. Mies jäi lapsenvahtivuoroon, minä hurautin Siiliin, ja reilun tunnin päästä soi puhelin, jossa Iisalmessa oleva lapsi kyseli milloin hän kotiin pääsisi. Koska mulla oli sen hetken ainoa ajokuntoinen auto, kävin noukkimassa vielä senkin lapsen kyytiin, ja matkan varrelta vielä yhden koululaisenkin. Samalla reissulla kävin myös kaupassa. Pyöreesti semmoset 215 kilometriä. Yksi lapsi joutui jättämään illalla kerhon väliin, en jaksanut enää kuskata ketään mihinkään.


Että tervetuloa haja-asutusalueelle, meiltä lähimmät julkiset kulkee kymmenen kilometrin päästä eikä nekään yleensä mene sinne minne olisit itse menossa, eikä varsinkaan oikeaan aikaan..

maanantai 21. huhtikuuta 2014

Sammakkosunnuntai







Eiliseltä pääsiäiskyläilyreissulta jäi päällimmäiseksi mieleen kymmenet ja taas kymmenet sammakot, joita loikki pitkin pihaa rannasta puhumattakaan. Suurin osa oli liikkeellä pareittain, ja voi sitä kurnutuksen määrää! Ja olipa siellä eteläisemmillä seuduilla kevät muutenkin jo pitemmällä, kukat kukki ihan täysillä ja pörrit pörräsi.

On ollut mukavan leppoisa pääsiäisloma, huomenna taas arjen kimppuun. Ihanaa arkea just sulle!

tiistai 15. huhtikuuta 2014

Illalla me mentiin ulos,

käytiin katsomassa vähän lähempää pari talvea sitten romahtanutta riihen sivusiipeä,


saatiin kaveriksi yks purri-pesukarhu,


laitettiin talteen muutama harmaantunut heinäseiväs jatkokäyttöä varten,


nostettiin pystyyn puoli talvea maassa maannut lautavajan ovi,


mittailtiin puita,


käytiin kurkistamassa meidän sammalpuutarhaan,


ja kotiinpäin käveltiin auringonlaskussa.

sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Loistofiilis!


Onpa kyllä ollut ihana viikonloppu, olen nauttinut ihan täysillä lähes joka sekunnista! Eilen saatiin yllättäen nautiskella auringostakin, oi mitä herkkua muuten sateisena viikonloppuna!



Hirveesti on hommat edenneet, polttopuusavotta alkaa pian olla loppusuoralla. Lisäbonuksena kärryssä odottaa tukkikuorma pääsyä sahalle. Sisällä sain aikaiseksi jatkettua vähän maalausta ja vähän enemmän raivausta, jee!



Ja ne pisimmät kävelylenkit tehtiin tietysti sateisimpina hetkinä. Ihanaa tarpoa kumpparit mudassa pitkin peltoja kun vettä ropisee niskaan! Käytiin kurkistamassa naapurin hakkuuaukollekin, onneksi se ei näy meille eikä tielle, niin voi melkein kuvitella kuin sitä ei olisikaan.

lauantai 12. huhtikuuta 2014

Unelmaloma?


Me käytiin viime viikolla pikku lomasella, näitä mitä Holiday Club myy suht halvalla kun vaan jaksat istua yhden iltapäivän kuuntelemassa osakkuusesittelyä. Ja kuulostaahan se toki houkuttelevalta systeemiltä, ihan melkein suostuttiin kauppoihin, mutta ei sitten kuitenkaan.


Mikähän se on se koira joka on haudattuna siihen niiden juttuun? Kaikkihan on niissä esittelyissä käynyt ja tietää systeemin, eikä kuitenkaan juuri kenelläkään sellaista osakkuutta ole. Vai onko? Me ei ainakaan tunneta ketään.


Kyllähän siinä kuitenkin melko iso rahallinen satsaus täytyy tehdä, ja ei se mitenkään ilmaista ole se maailmalla matkaaminen sen jälkeenkään. Vaikkakin nyt heillä oli mahdollisuus osamaksuun, ja onhan se varmasti totta että jos harrastaisi reissausta, niin äkkiä se itsensä maksaisi takaisin.


Mutta tulisko sitä kuitenkaan lähdettyä sen enempää reissaamaan kuin nytkään..? Ihan yhtä lailla matkajärjestelyissä olis vaivaa, ja millä ajallakaan sitä mihinkään lähtisi. Vai lähtisikö sitä sitten helpommin kun se olisi ainakin näennäisesti halvempaa..?


Niin ja se esittelijätädin kysymyskin jäi kaivelemaan pitemmäksi aikaa: Millainen olisi sinun unelmalomasi? Siinäpä onkin mietittävää..


Ens kerralla ei varmaan uskalleta moiselle lomaselle edes lähteä, jos sitten kuitenkin sorrutaan.. Mutta haittaakse..?

tiistai 8. huhtikuuta 2014

Muistoja



piano
alfabet
kryptot 
pommac
hiekkatie
uimalakki
'margareeta'
musta-pekka
leijonakakku
dove-saippua
konvehtirasiat
 puikulaperunat
oranssi escortti
avaimenpiilotus
dominonappulat
mustikkapiirakka
muurahaisenpolut
kesäpäivät mökillä
punaiset pelargonit
katiskasta saatu hauki
jokajouluiset villasukat
vihreä jalkojenvirutusvati
virkatut pyyhkeenreunukset
ihmeelliset joulukuusenpallot
salaattiviljelmät multapussissa
varjakankakku ja vaniljakastike
laventelintuoksuinen vessanpesuaine
 
Nähdään taas, Aune.